Sell your art on SerbianaArt with a 14-day free trial. Create your own gallery today!

 
You are here :: Art Gallery Home :: Portfolio Tasic Z.Goran

Tasic Z.Goran

Artworks for sale: 105

Serbia

Tasic Z.Goran

Biography

     GORAN Z.TASIĆ

     Rođen je 1969.g. u Leskovcu, gradu na jugu Srbije, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju, kao jedan od najboljih đaka generacije. Diplomirao je 1995.g. na PMF-Fizičkom fakultetu u Beogradu. Više od 20 godina radi profesionalno, kao profesor fizike i hemije u Leskovcu.

     Talenat za likovne umetnosti, ispoljio je još od predškolskog uzrasta, a kasnije u osnovnoj i srednjoj školi za svoje radove dobija više pohvala, priznanja i nagrada. Učestvovao je na 10-tine kolektivnih izložbi i priredio 3-samostalne izložbe na polju slikarstva - jednu autorsku i dve sa manjom grupom autora. Sa entuzijastima iz Leskovca 1997.g. je pokrenuo prvi Leskovački strip–magazin “Arsenal” (7+7 veličanstvenih), sa kojima je takođe učestvovao na 10-tak “Sajmovima stripa” u zemlji i inostranstvu. U toku 2008/2009.g. izrađivao je ilustracije za poznatu izdavačku kuću “Ann’s Paper Art”. Učestvovao je na 3 likovne kolonije 2010.g i 2012.g., u okolini Beograda i Jagodine. 2013.g. je uspešno učestvovao na “International Competition of Comtemporary Artists‘‘ u Rusiji a 2014.g. na ”International Competition Awardsʻʻ u Americi. U periodu od 1997.g. do 2003.g. bio je član likovnog udruženja ULIPUL u Leskovcu. Od 2004.g. se bavi likovnom umetnošću kao “Samostalni likovni umetnik - autodidakt”.

     Stilski i tematski se izražava vrlo heterogeno, povremeno i kroz primenjenu umetnost a ređe i kroz vajarstvo. Bavi se izradom slika i crteža sa duhovnom Hrišćanskom tematikom, tj. izradom ikona i freski u Vizantijskom i Baroknom stilu. Zastupa ideju i istinu “estetike lepogʻʻ u umetnosti i životu, generalno.

     Stotine Goranovih slika, ikona, crteža i ilustracija, nalaze se u vlasništvu privatnih kolekcionara i prijatelja, raznih firmi i ljudi, kao i u vlasništvu Pravoslavnih crkava i manastira. Na 10-tine Goranovih radova, nalaze se i van Srbije - Crna Gora, Makedonija, BiH, Danska, Švajcarska, Engleska (U.K.), Norveška, Kanada, Australija.


Adresa: Vlajkova 19, 16 000 Leskovac

Mobilni kontakt telefoni: +381 /63/ 7-43-45-46    +381 /65/ 3-43-45-46

E-mail: Contact me

FB-stranica: Goran Z.Tasic-Fineart

Sajtovi:  http://www.serbianaart.rs    http://www.artinfo.co.rs    http://www.slikari.rs

Random select artworks :: Tasic Z.Goran