Sell your art on SerbianaArt with a 14-day free trial. Create your own gallery today!

 
You are here :: Art Gallery Home :: Kultura vesti

Vesti - News:

kultura

Novosti.rs RSS

HADŽI PERO, SVAKA ČAST! Glumcu Petru Božoviću uručena nagrada za životno delo "Dobričin prsten"


U PREPUNOM foajeu scene "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, velikom Petru Božoviću uručena je nagrada za životno delo "Dobričin prsten" za 2020. godinu. Ovo prestižno priznanje primio je iz ruku Svetlane Bojković, koja je pre koju godinu okićena istom nagradom.

DEL BOJ, IPAK, POSTAO MILIONER: DŽon Čalis, Bojsi iz "Mućki", o izgubljenoj epizodi serije


HUMORISTIČKA serija "Mućke" i njen scenarista DŽon Saliven trebalo je da specijalnom epizodom obeleže 30 godina od emitovanja čuvenog sitkoma, ali ona nikada nije emitovana, jer se Saliven razboleo i preminuo u aprilu 2011.

OVO SU SINOVI NATAŠE NINKOVIĆ: Naslednici slavne glumice su izrasli u prave šmekere (FOTO)


IAKO smo retko u prilici da vidimo detalje iz njenog privatnog života, slavna glumica povremeno reši da napravi izuzetak i sa javnošću podeli fotografije svojih naslednika

"NOĆ SMO PROVELI U POLICIJI, DOBILI SMO BATINE ZBOG PEVANJA": Glumica LJiljana Dragutinović o dogodovštinama iz mladosti sa Petrom Božovićem


GLUMCU Petru Božoviću uručena je prestižna nagrada za životno delo Dobričin prsten u holu male scene "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

ŽENSKE PRIČE GATARE I DOKTORA PSIHOLOGIJE: TV Novosti na snimanju sitkoma "Koleginice", koji se od večeras emituje na Televiziji K1


SUDAR brze reke Zorice i mirnog potoka Bojane, gatare i doktora psihologije, izazvaće niz zgoda i nezgoda koje ćemo pratiti u novoj humorističkoj seriji "Koleginice", od 27. februara, vikendom u 22.00, na televiziji K1.

MAJKA TROJKI KOJE IGRAJU BUDA - UŽIVO UKLJUČENJE: Deca su prebrzo rasla, zbog njih je skraćeno snimanje - Na setu su i progovorili


FILM "Dara iz Jasenovca" privukao je veliku pažnju, a jedna od zapaženijih uloga bio je lik malog Buda, Darinog brata kojeg su igrale i trojke iz Herceg Novog: Luka, Simon i Jakov Šaranović.

DOBRIČIN PRSTEN PETRU BOŽOVIĆU: Bardu našeg glumišta uručena nagrada


NAGRADA Udruženja dramskih umetnika Srbije "Dobričin prsten" uručena je bardu našeg glumišta Petru Božoviću.

VEČE AMATERSKIH GLUMAČKIH SVEČANOSTI: Violeta Pešić pobednik pete festivalske večeri


ZA POBEDNIKA pete večeri Amaterskih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir", stručni žiri proglasio je Violetu Pešić, za tumačenje uloge "Olivera" u predstavi "Opet plače, ali sad od sreće", u izvođenju Gradskog pozorišta Jagodina.

SPAS U ZADNJI ČAS: Premijera novih sezona popularnih serija "911" i "911: Teksas" na kanalu Foks


ŽANROVI akcija, triler i drama dobro izmešani u dve serije Rajana Marfija, šestostrukog dobitnika Emija i autora čuvene "Američke horor priče", obeležiće mart na Foks kanalu.

I KUSTURICA I BELI KANDIDATI ZA SANU: Odeljenja Srpske akademije nauka i umetnosti daju predloge za članstvo


IZBORNA trka za nove članove Srpske akademije nauka i umetnosti se zahuktala, predlozi za nove članove stižu spolja, ali već i iz samih odeljenja.

VELIKE TAJNE UDBAŠA: Predrag Miki Manojlović o ulozi u filmu Nenada Pavlovića "Trag divljači"


POSLE više od četiri decenije od saradnje sa Živojinom Žikom Pavlovićem u filmu "Hajka", naš poznati glumac Predrag Miki Manojlović prihvatio se saradnje i sa njegovim sinom, rediteljom Nenadom Pavlovićem.